Sarmale de post in foi de varza

Printeaza

Sarmale de post in foi de varza din: orez, ceapa, morcovi, pastarnac, varza, telina, patrunjel, ulei, bulion, sare, menta.

Ingrediente:Sarmale de post in foi de varza

  • 250 g orez
  • 2 cepe
  • 3-4 morcovi
  • 1 păstărnac
  • 1 varză mare murată
  • 1 telina
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 ceaşcă mare cu ulei
  • 1 lingură cu bulion
  • sare
  • menta măcinată

 

Mod de preparare:

Spălaţi orezul în mai multe ape, după ce l-aţi ales bob cu bob, lăsaţi-l aco­perit cu apă rece cât timp prăjiţi legumele.

Curăţaţi cepele şi tocaţi-le, caliţi-le în ulei cald îndoit cu apă. Lucraţi cu vasul acoperit, la foc mic, pana se înmoaie ceapa.

Curăţaţi de coajă ţelina, morcovii, pătrunjelul şi pastarnacul, spalaţi-le, treceţi-le pe răzătoarea mică, puneţi-le peste ceapă, acoperiţi vasul, lasaţi sa se călească împreună 10-15 min.

Scurgeţi orezul, răsturnaţi-l peste legume, ames­tecaţi si lăsaţi pe foc alte 5 min. Condimentaţi cu sare, menta macinata, bulion si cimbru, omogenizaţi şi faceţi sarmale în foi de varză.

Aşezaţi un strat de varză tocată într-o oală adâncă, un strat de sarmale, o creanga de cimbru, strat de varză şi iar sarmale. Acoperiţi cu foi întregi de varza, umpleţi oala cu apă încălzită şi fierbeţi la foc mic 60 min.

Scădeţi la cuptor pana cand nu mai au zeamă, serviţi cu pâine sau mămăliguţă rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.