Sarmale de Post cu Quinoa și Legume la Cuptor – Rețetă Tradițională Reinterpretată

Printeaza

Sarmale de Post cu Quinoa și Legume la Cuptor – Rețetă Tradițională Reinterpretată din: varza, quinoa, morcovi, ceapa, usturoi, ardei, ciuperci, ulei, boia, sare, piper, cimbru, bulion, apa.

 

Ingrediente

  • 1 varză mare, frunzele desfăcute
  • 1 cană quinoa, spălată și scursă
  • 2 morcovi medii, rasați
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 3 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 ardei roșu, tocat mărunt
  • 1/2 cană ciuperci champignon, tocate
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță boia dulce
  • Sare și piper după gust
  • 1/2 linguriță cimbru uscat
  • 1 cană bulion de roșii
  • 1 cană apă

 

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180°C.

Într-o tigaie, încălziți uleiul de măsline și căliți ceapa și usturoiul până devin aurii.

Adăugați morcovii, ardeiul și ciupercile, gătiți timp de 5 minute.

Adăugați quinoa, boia, sare, piper și cimbru, amestecați bine.

Gătiți quinoa conform instrucțiunilor de pe pachet.

Luați o frunză de varză, puneți o lingură de amestec de quinoa și legume, și împachetați.

Așezați sarmalele într-un vas de copt uns cu ulei.

Amestecați bulionul de roșii cu apa și turnați peste sarmale.

Coaceți în cuptor pentru aproximativ 45 de minute.

Sarmale de Post cu Quinoa și Legume la Cuptor – Rețetă Tradițională Reinterpretată

Valori Nutriționale (per porție)

  • Calorii: 150 kcal
  • Carbohidrați: 25 g
  • Proteine: 5 g
  • Grăsimi: 4 g

 

Această rețetă de sarmale de post reinventează un clasic românesc, folosind quinoa – un super aliment bogat în proteine și fibre – în combinație cu legume proaspete și ciuperci aromate.

Inspirată de bucătăria mediteraneană, această variantă oferă o experiență culinară bogată și sățioasă, potrivită pentru diete vegetariene și de post.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Sarmale vegetariene cu stafide

Sarmale vegetariene cu stafide din: varza murata, rosii, bulion, stafide, orez, ceapa, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg varza murata 500 g rosii 4 linguri bulion 100 g stafide 1 cana cu orez 2 cepe 4 linguri de ulei 1 legatura de marar sare piper   Mod de preparare: Se pun stafidele la înmuiat […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.