Sarmale de post cu stafide
PrinteazaSarmale de post cu stafide din: varza murata, orez, ceapa, morcov, bulion, stafide, suc de rosii, sare, piper.
- 1 varza murata
- 1 ceasca orez
- 6 cepe potrivite
- 1 morcov
- 2 linguri bulion
- 100 g stafide
- 50 ml suc de rosii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tocaţi mărunt ceapa, înăbuşiţi-o în ulei, împreună cu morcovul dat pe răzătoarea mare, apoi adăugaţi orezul şi căliţi-le împreună încă 6-7 minute.
Luaţi de pe foc şi adăugaţi stafidele şi bulionul. Din acest amestec formaţi mici perişoare pe care înveliţi-le în foi de varză.
Puneţi-le într-o cratiţă peste un strat de varză tocată şi acoperiţi-le cu un alt strat de varză tocată.
Puneţi sucul de roşii şi 300ml zeamă de varză şi puneţi cratiţa la cuptor, pentru 70 de minute sau până când scade lichidul şi se rumenesc deasupra.
Sarmale de post cu stafide
Pofta buna!
Daca sti sa le faci, ies delicioase