Sarmale de post
PrinteazaSarmale de post din: varza murata, orez, ciuperci, paine prajita, morcovi, mere, ceapa, ulei, cimbru, sare, piper si boia.
Ingrediente:
- varza murata
- 1 cana orez
- 2 cutii ciuperci
- 4 felii paine prajita
- 2 morcovi
- 2 mere
- 2 cepe
- ulei
- 1 crenguta cimbru
- sare
- piper
- boia
Mod de preparare:
Ceapa o tai mărunt şi o înăbuşi în ulei. Adaugi ciupercile tăiate, orezul, pâinea prăjită şi tăiată cubuleţe.
Merele şi morcovii îi dai pe râzătoare apoi îi pui în compoziţie. Adaugi sare, piper, boia şi amesteci bine.
Umpli foile de varză şi formezi sarmalele.
Pe fundul unei oale pui cimbrul, apoi un strat de varză tocată mărunt, după care aşezi sarmalele.
Adaugi apă mai multă, deoarece pâinea şi orezul absorb mai mult şi pui oala pe foc.
Pofta buna!