Sarmale cu praz si costita afumata

Printeaza

Sarmale cu praz si costita afumata din: carne porc, ceapa, praz, orez, pasta de tomate, varza murata, costita afumata, foi dafin, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 kg carne porc
  • 3 cepe mari
  • 1 fir praz, taiat si spalat
  • 5 linguri orez
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura cimbru
  • 2-3 kg varza murata
  • 200-300 g costita afumata
  • 2-3 foi dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Speli varza în apă rece, des­faci foile, înlăturând nervurile mai tari, şi le tai bucăţi cât de mari vrei să faci sarmalele.

Treci carnea şi ceapa prin maşina de tocat, pui totul intr-un castron, adaugi orezul, cimbrul, prazul si doua linguri de pasta de tomate.

Condimentezi cu sare si piper si omogenizezi compozitia. Iei cu lingura si asezi pe foile de varza deja portionate, rulezi si indesi varza la capete.

Dupa ce sunt gata Impachetate toate sarmalele, toci varza si asezi pe fundul vasului in care le fierbi.

Pui peste varza cateva felii de costita afumata (poti pune si slanina), foile de dafin si asezi sarmalele.

Dupa primul strat, pui restul costitei si continui cu sarmate.

Acoperi cu varza tocata, diluezi in apa doua linguri de pasta de tomate si torni deasupra. Acoperi cu apa si le pui pe foe 30 de minute.

Le introduci in cuptor circa doua ore. Daca este nevoie, mai adaugi apa.

 

Sarmale cu praz si costita afumata

Sarmale_cu_praz_si_costita_afumata

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bune sarmalele cu praz

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.