Sarmale de pui din: varza, piept de pui, ou, orez, bors, marar, patrunjel, ceapa, sare, piper, pulpa de rosii, ulei, cartofi. Ingrediente: 1 varză dulce 500 g piept de pui tocat 1 ou 1 cescută de orez 1/2 l bors 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură ceapă verde sare piper Pentru sos: sare […]
Sarmale cu pui si ciuperci
PrinteazaSarmale cu pui si ciuperci din: carne tocata, ciuperci, unt, ou, ceapa, orez, cartof, boia, sare, piper, varza sau frunze de vita, foi de dafin, rosie, telina, patrunjel, bulion, cimbru, marar.
- 600 g carne tocată de pasăre
- 300 g ciuperci proaspete
- un cub de unt
- 1 ou
- 1 ceapă verde
- 3 linguri orez
- 1 cartof
- boia
- piper
- sare
- frunze de viţă sau varză
- 2 foi de dafin
- ţelină verde
- pătrunjel verde
- 1 roşie mare
- 1 cană cu bulion
- cimbru
- mărar
Mod de preparare:
Intr-un bol pune carnea tocată şi ciupercuţele pe care, în prealabil, le-ai sotat în unt.
Adaugă oul, ceapa tocată, cartoful răzuit şi orezul, puţin piper, sare şi amestecă bine.
Cu o lingură ia din compoziţia rezultată şi pune-o pe foile de viţă sau de varză şi fă rulouri mici.
Aşază-le circular, pe straturi, într-o cratiţă generoasă.
Adaugă bulionul, roşia cubuleţe, cimbrul, ţelina, mărarul şi foile de dafin şi acoperă-le cu apă, după care dă-le la cuptor.
Serveşte-le cu sos de iaurt dres cu mentă.
Sarmale cu pui si ciuperci
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Sarmale dietetice cu carne de pui cu morcov
Sarmale dietetice cu carne de pui cu morcov din: carne tocată de pui, orez, cepe roşii, cepe albe, morcov, albitură, mărar, pătrunjel, varză murata, frunze de viţă-de-vie sau varză dulce opărită cu bors, pastă de tomate, foi de dafin, marar uscat, cimbru, ardei capia roşu (facultativ). Ingrediente: 1 kg carne tocată de pui 1 ceşcuţă orez 2 cepe roşii 2 cepe albe 1 morcov mic […]
Pofta buna!
Au fost bune sarmalele?