Sarmale de pui

Printeaza

Sarmale de pui din: varza, piept de pui, ou, orez, bors, marar, patrunjel, ceapa, sare, piper, pulpa de rosii, ulei, cartofi.

Ingrediente:

  • 1 varză dulce
  • 500 g piept de pui tocat
  • 1 ou
  • 1 cescută de orez
  • 1/2 l bors
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură ceapă verde
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • sare
  • 5-6 boabe de piper
  • 1 conservă mică cu pulpă de rosii
  • 1 ceapă tocată
  • ulei
  • cartofi natur (obtional)

 

 

Mod de preparare:

Cureţi varza de cotor, desfaci frunzele şi le opăreşti, până când se înmoaie uşor, în apă clocotită şi un pic sărată. Laşi să se scurgă.

Amesteci carnea de pui tocată cu verdeaţa tăiată mărunt, orezul ales şi spălat, oul, sarea, piperul şi ceapa verde.

Pui câte o lingură de umplutură pe fiecare frunză, pe care dacă e tare, o mai baţi uşor cu ciocanul de şniţele.

Rulezi şi pui sarmalele într-o cratiţă.

Pentru sos, încingi ulei intr-o tigaie şi căleşti ceapa tocată.

După 2 minute, adaugi conserva de roşii, potriveşti de sare şi pui boabele de piper şi laşi să se combine aromele.

Torni borşul şi sosul peste sarmale şi le dai la cuptor, la foc mic, aproximativ 1-2 ore.

Serveşti sarmalele cu sos şi, dacă vrei, cu cartofi natur.

Pentru un gust deosebit, căleşte, în prealabil, ceapa cu orezul, apoi adaugă-le în amestecul de carne tocată.

Sarmale de pui

Sarmale_de_pui

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.