Sarmale cu pulpa si seminte de dovleac
PrinteazaO reteta de sarmale cu pulpa si seminte de dovleac din: pulpa de dovleac, ceapa, orez, seminte de dovleac, varza murata, ulei, rosii in bulion, vin alb, cimbru, marar, nuci, sare, piper si smantana.
- 1/2 kg pulpa de dovleac, din aceia care se folosesc pentru placinte
- 3 cepe
- 1 1/2 cana de orez
- 100 g seminte de dovleac
- 1 varza murata
- 6 linguri ulei
- 1 borcan rosii in bulion
- 1 pahar vin alb
- cimbru
- marar
- 2 linguri nuci tocate
- sare
- piper
- 1 cutie mica smantana
Mod de preparare:
Cureti dovleacul si il razi pe razatoarea cu ochiuri mari. Apoi il pui la calit in 4 linguri de ulei cu ceapa tocata marunt. Zdrobesti semintele de dovleac, le adaugi impreuna cu orezul, nucile si 1 cana de apa peste dovleac.
Tii amestecul pe foc pana se umfla orezul si scade lichidul. Potrivesti de sare si piper si lasi amestecul la racit. Desfaci varza si pregatesti sarmalele. Intr-o tigaie mai mare faci sosul: toci varza ramasa, cat mai fin, adaugi rosiile taiate cubulete si le calesti in 2 linguri de ulei.
Apoi stingi totul cu vin alb. Presari verdeata si cimbrul. Golesti sosul intr-o tava, pui sarmalele si le dai la cuptor. Servesti sarmalele calde, cu smantana deasupra si cateva fire de marar verde.
Sarmale cu pulpa si seminte de dovleac
Pofta buna!