Sarmale cu slănină afumată din: varza dulce, carne tocata, slanina afumata, orez, ceapa alba, sare, piper, cimbrubulion, untura. Ingrediente: 3-4 verze dulci, de dimensiune mijlocie 1 lămâie 1 kg carne tocată 200 g slănină afumată 100 g orez 5-6 cepe albe sare piper cimbru bulion untura Mod de preparare: Opărești varza în apă […]
Sarmale – Rețeta Tradițională
PrinteazaSarmale – Rețeta Tradițională din: carne tocata, varza murata, ceapa, orez, ulei, bulion, sare, piper, foi de dafin, marar. Descoperă rețeta autentică de sarmale românești, un deliciu culinar cu rădăcini adânci în tradiția noastră.
Ingrediente:
- 1 kg carne tocată (amestec de porc și vită)
- 1 varză murată mare
- 2 cepe mari
- 200g orez
- 2 linguri ulei
- 2 linguri bulion
- Sare și piper, după gust
- 2 foi de dafin
- 1 legătură mărar (opțional)
Mod de preparare:
Începeți prin a căli ceapa tăiată mărunt în ulei până devine sticloasă.
Adăugați carnea tocată și orezul, amestecând bine.
Condimentați cu sare, piper și bulion. Lăsați să se răcească compoziția.
Desfaceți foile de varză și umpleți-le cu amestecul de carne și orez.
Rulați sarmalele și așezați-le într-o oală mare.
Adăugați apa până la nivelul sarmalelor și așezați deasupra 2 foi de dafin.
Lăsați să fiarbă la foc mic timp de 2-3 ore.
Serviți calde, cu smântână și mămăligă!
Sarmale – Rețeta Tradițională
Informații nutriționale (per sarma):
- Calorii: 150 kcal
- Carbohidrați: 15g
- Proteine: 10g
- Grăsimi: 5g
Sarmalele sunt un preparat tradițional în multe culturi, dar în România au o semnificație specială.
Considerate un fel de mâncare specific românesc, sarmalele sunt nelipsite de pe mesele de sărbătoare.
Deși originea exactă a sarmalelor este disputată, se crede că acest preparat a fost adus în România de către otomani.
Cu toate acestea, românii și-au însușit rețeta și au perfecționat-o de-a lungul secolelor, transformând-o în delicatesa pe care o cunoaștem astăzi.
Pofta buna!
poate iti place si:
Sarmale cu slănină afumată
Pofta buna!