Sarmale – (Rulouri) de varză

Printeaza

Sarmale – rulouri de varza din: varza, varza acra, carne de vitel, carne de porc, carne de vita, sunca, costite de porc, slanina afumata, orez, patrunjel, ceapa si salvie.

Ingrediente:

  • 1 varză
  • 1 /2 kg varză acră
  • 1/2 kg carne de viţel
  • 1 /2 kg carne de porc
  • 1/2 kg carne de vită
  • 750 gr şuncă uscată şi fiartă
  • costiţe de porc sau cârnaţi
  • 50 gr slănină afumată
  • 100 gr orez
  • pătrunjel
  • ceapă
  • salvie

 

Mod de preparare:

Sarmale – (Rulouri) de varză: Carnea o tăiem mărunt sau o tocăm. Vasul îl încălzim pentru frigere. Slănina şi carnea le prăjim bine, amestecăndu-le con­tinuu.

Adăugăm pătrunjelul, salvia, orezul, ouăle şi piperul şi înfăşurăm sarmalele.

Le aşezăm una lângă alta în vas, peste ele punem var­za acră şi carnea uscată cu care acoperim sarmalele.

Presărăm cu pătrunjel şi ceapă şi punem încă un rând de sarmale. Ultimul rând trebuie să fie de varză acră.

Fierbem la foc mic cam 50 minute. Această mân­care se poate prepara şi fără adau­sul de apă.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.