Sarmale – (Rulouri) de varză
PrinteazaSarmale – rulouri de varza din: varza, varza acra, carne de vitel, carne de porc, carne de vita, sunca, costite de porc, slanina afumata, orez, patrunjel, ceapa si salvie.
Ingrediente:
- 1 varză
- 1 /2 kg varză acră
- 1/2 kg carne de viţel
- 1 /2 kg carne de porc
- 1/2 kg carne de vită
- 750 gr şuncă uscată şi fiartă
- costiţe de porc sau cârnaţi
- 50 gr slănină afumată
- 100 gr orez
- pătrunjel
- ceapă
- salvie
Mod de preparare:
Sarmale – (Rulouri) de varză: Carnea o tăiem mărunt sau o tocăm. Vasul îl încălzim pentru frigere. Slănina şi carnea le prăjim bine, amestecăndu-le continuu.
Adăugăm pătrunjelul, salvia, orezul, ouăle şi piperul şi înfăşurăm sarmalele.
Le aşezăm una lângă alta în vas, peste ele punem varza acră şi carnea uscată cu care acoperim sarmalele.
Presărăm cu pătrunjel şi ceapă şi punem încă un rând de sarmale. Ultimul rând trebuie să fie de varză acră.
Fierbem la foc mic cam 50 minute. Această mâncare se poate prepara şi fără adausul de apă.
Poftă bună!