Sarmale sarbesti cu carne de vita
PrinteazaSarmale sarbesti cu carne de vita din: varza, ceapa, ulei, carne tocata de vita, morcov, orez, patrunjel, bacon, sare, piper si chili.
Ingrediente:
- 1 varză
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei
- 450 g carne tocată de vită
- 1 morcov
- 50 g orez fiert
- 1 legătură pătrunjel
- 10 felii bacon
- sare, piper
- chili
Mod de preparare:
Se fierbe varza întreagă, într-o oală mare, cu o cantitate mare de apă. Se lasă să se răcească şi se separă foile, decupând cotoarele.
Se căleşte în ulei ceapa tocată, se adaugă 2 linguri de apă şi se lasă să clocotească. Apoi se adaugă carnea şi morcovii raşi şi se înăbuşă cca 15 min. Se adaugă orezul şi puţină apă şi se mai înăbuşă 5 min. Se condimentează cu sare, piper şi chili şi se înglobează pătrunjelul tocat.
Se încinge cuptorul la 220 °C. Se rulează sarmalelele şi se înfăşoară fiecare într-o felie de bacon. Se aşază într-o cratiţă ter-morezistentă şi se toarnă 1 ceaşcă de apă; se acoperă cu un capac şi se coace 1 oră la cuptor. In timpul ultimelor 10 min. se scoate capacul. Sarmalele se servesc fierbinţi.
Sarmale sarbesti cu carne de vita
Pofta buna!