Sarmale cu seminte de dovleac
PrinteazaO reteta savuroasa de Sarmale cu seminte de dovleac din: orez, seminte de dovleac, ceapa, pasta de rosii, pasta de ardei, marar, cimbru, ulei, sare, piper si boia.
- 200 g orez
- 100 g seminte de dovleac
- 3 cepe
- 2 linguri pasta de rosii
- 1 lingura pasta de ardei
- 1 lingura marar verde
- 1 lingurita cimbru
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- boia dulce/iute
Mod de preparare:
Prăjiţi seminţele cu coajă cu tot şi daţi-le mai întâi prin maşina de tocat şi apoi prin râşniţa de cafea. Tăiaţi ceapa mărunt şi căliţi-o în ulei, adăugând sare, piper, boia, după gust.
Când ceapa s-a înmuiat, adăugaţi seminţele măcinate, orezul opărit doar, nu fiert, verdefurile, pasta de roşii şi de ardei şi lăsaţi 10 minute compoziţia la foc potrivit. Amestecaţi bine pentru omogenizare, apoi lăsaţi-o la răcit.
Cu această compoziţie umpleţi foi de varză acră sau de viţă. Fierbeţi-le la foc potrivit.
Sarmale cu seminte de dovleac
Pofta buna!
pozele alea nu mai revin?
Seminte de dovleac?