Sarmale in vin cu slanina afumata din: carne tocată amestec vită şi porc, slănină afumată, ceapă, orez, ulei, piper, sare, varză acră, vin alb, morcovi, cimbru uscat. Ingrediente: 2 kg carne tocată amestec vită şi porc 300 g slănină afumată 1/2 kg ceapă 200 g orez 50 ml ulei sare piper o varză acră mărişoară Ingrediente pentru sos: 2-3 linguri ulei […]
Sarmale cu slănină afumată
PrinteazaSarmale cu slănină afumată din: varza dulce, carne tocata, slanina afumata, orez, ceapa alba, sare, piper, cimbrubulion, untura.
Ingrediente:
- 3-4 verze dulci, de dimensiune mijlocie
- 1 lămâie
- 1 kg carne tocată
- 200 g slănină afumată
- 100 g orez
- 5-6 cepe albe
- sare
- piper
- cimbru
- bulion
- untura
Mod de preparare:
Opărești varza în apă ușor sărată și zeamă de lămâie. După ce o lași să se scurgă, pregătești foile pentru umplut.
Amesteci carnea împreună cu slănina tăiată cubulețe, orezul spălat și ceapa, în prealabil călită în 2 linguri de untură.
Adaugi în amestec 2 linguri de bulion, sare și piper după gust. Pui într-o cratiță bețe de mărar, cimbru, boabe de piper și varză tocată.
Așezi apoi sarmalele în straturi separate cu varză tocată. Le acoperi cu apă fierbinte și le fierbi la foc mic, în vasul parțial acoperit, pentru aproximativ 1 ½ oră.
Torni bulion diluat și continui fierberea încă 30 de minute. Înainte de a le servi la masă, le poți coace în cuptor.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!