Sarmale traditionale cu carne de porc, slanina si sunca afumata

Printeaza

Sarmale traditionale cu carne de porc, slanina si sunca afumata din: orez, carne de porc, slanina, morcov, ceapa, sunca afumata, zeama de varza, rosii, boia, varza murata, frunze de dafin, cimbru, ulei, sare, piper, malai, smantana, ardei iute.

Ingrediente:

  • 250 g orez
  • 500 g carne de porc
  • 150 g slănină
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 200 g șunculiță afumată
  • zeamă de varză
  • 800 g roșii (pot fi și de la borcan, puse întregi sau cubulețe)
  • boia dulce
  • varză murată
  • cimbru
  • frunze de dafin
  • 250 ml ulei
  • sare
  • piper măcinat
  • 6 boabe de piper
  • mălai
  • smântână
  • ardei iute

 

Mod de preparare:

Spălați carnea de porc; apoi slănina și șunculița, împreună cu carnea și cepele curățate, le dați prin mașina de tocat.

Amestecați bine cu orezul spălat, cimbrul uscat, bine mărunțit, morcovul dat prin răzătoarea mică, sarea, piperul și boiaua dulce.

Alegeți frunzele întregi de varză, le curățați de cotoare și le porționați în mărimea dorită.

Restul de varză îl tocați mărunt și îl puneți într-o oală cu puțin ulei.

Rulați carnea în foile de varză, având grijă să înveliți bine umplutura, apoi așezați sărmăluțele în oală.

Între rândurile de sarmale, puteți adăuga varză tocată fin și bucățele de șunculiță.

Presărați boabele de piper și foile de dafin după gust.

Turnați deasupra un litru de zeamă de varză și apă cât să cuprindă sarmalele.

Lăsați-le la fiert la foc mic timp de o oră.

Apoi adăugați roșiile date pe răzătoare sau tăiate mărunțel (după ce le-ați despielițat și desămânțat) și mai fierbeți totul încă o oră.

După aceea, rumeniți sarmalele la cuptor timp de 30 de minute. Se servesc cu mămăliguță, ardei iute și smântână, după gust.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Sarmale de post cu arpacas

Sarmale cu ficat de porc

Sarmale cu ficat de porc din: varza, ciolan, ficat, oua, carne de porc, smantana, ceapa, vanata, orez, gris, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 varză murată 1 ciolan afumat de porc 200 g smântână 2 ouă 500 g carne porc 300 g ficat 2 cepe 1 vânătă (de la congelator) 200 g orez 100 g […]

 

Sarmale de porc

Sarmale de porc

Sarmale de porc din: carne de porc, varza murata, ceapa, orez, cimbru, dafin, ulei, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: un kg carne de porc o varză murată 4 cepe albe 200 g orez cimbru foi de dafin 5 linguri ulei 300 ml suc de roşii sare piper măcinat şi boabe   Mod de preparare: […]

 

Sarmalute de porc cu costita

Sarmale de porc cu slanina

Sarmale de porc cu slanina din: carne de porc, slanina, orez, ceapa, varza. Ingrediente: 1/2 kg carne de porc proaspătă 250 g carne de porc afumată 100 g slănină afumată 100 g orez 3 cepe varză murată   Mod de preparare: Se pregătesc frunzele de varză murată, se curăţă de cotoare şi se ţin o ora în […]

 

Sarmale cu carne de porc si costita afumata

Sarmale cu carne de porc si costita afumata din: carne porc, ceapa, praz, orez, varza, cimbru, ulei, foi de dafin, costita afumata, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne porc 3 cepe mari 1 fir de praz 3 linguri orez 1 varză 1 linguriţă cimbru ulei 2-3 foi de dafin 200-300 g costiţă afumată sare piper […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.