Sarmale traditionale cu cimbru si marar
PrinteazaSarmale traditionale cu cimbru si marar din: carne tocată amestec vită şi porc, varza murata, ceapa, ulei, orez, bulion, concentrat de legume, cimbru, sare, marar uscat.
- 1 kg carne tocată amestec vită şi porc
- 2 verze murate
- 3 cepe
- 80 ml ulei
- 200 g orez
- 100 g bulion
- 10 g concentrat de legume
- cimbru
- sare
- mărar uscat
Mod de preparare:
Speli varza, o cureţi de cotor şi alegi foile pentru sărmăluţe. Inima verzei o toci mărunt şi o pui pe fundul vasului, împreună cu mărarul uscat. Ceapa o cureţi, o speli, o toci mărunt şi o căleşti în ulei.
Adaugi orezul, bulionul, condimentul de legume şi le laşi 2 minute pe foc. lei vasul de pe foc şi laşi cdmpoziţia la răcit. Adaugi apoi carnea, cimbrul şi sare după gust, după care amesteci totul bine.
Pui din compoziţie în fiecare foaie de varză şi apoi împătureşti sarmale de mărime potrivită, introdu când capetele în interior. Aşezi sarmalele în oală, în rânduri.
Deasupra pui nişte varză tocată şi adaugi apă astfel încât să le acopere. Le introduci în cuptor şi le laşi aproximativ 2 ore, la foc potrivit. Dacă este nevoie, mai adaugi apă.
Poţi pune între sărmăluţe şi bucăţi de carne sau cârnaţi afumaţi, pentru a da un gust mai bun. Serveşti sărmăluţele cu mămăliguţă, smântână şi ardei iute.
Sarmale traditionale cu cimbru si marar
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/sarmale-traditionale-cimbru-marar html