Sarmale cu urda, marar si patrunjel
PrinteazaSarmale cu urda, marar si patrunjel din: orez, urdă, ceapă, pătrunjel, mărar, verza sau frunze de viţă de vie, sare, piper.
- 250 g orez
- 1 kg urdă
- 200 g ceapă
- 1 legătură pătrunjel
- 2 legături mărar
- 2 verze sau frunze de viţă de vie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli orezul, îl opăreşti şi apoi îl clăteşti cu apă rece. Peste orezul scurs, adaugi urda mărunţită, pătrunjelul şi mărarul, dar şi ceapa, spălate şi tăiate mărunt.
Potriveşti gustul de sare şi de piper. Omogenizezi compoziţia şi pregăteşti foile de viţă de vie sau foile de varză. Formezi sărmăluţele, punând câte o lingură din compoziţia de orez şi de urdă.
Pui sărmăluţele într-o cratiţă, le acoperi cu apă şi le laşi să fiarbă timp de 1 oră, la foc mic.
Pofta buna!