Sarmale cu urda si smantana
PrinteazaO reteta delicioasa de sarmale cu urda si smantana din: urda, orez, foi de vita, ceapa verde, marar, patrunjel, margarina, faina, lamaie, ou, smantana, cimbru si sare.
Poate te intereseaza si:
- Sarmale vegetariene cu rosii, cuscus si coriandru
- Sarmale traditionale cu cimbru si marar
- Sarmale in foi de vita cu verdeata si bors
- Cum se prepara Sarmale in dovleac (VIDEO)
- Cum se prepara Sarmale de post cu orez si ciuperci (VIDEO)
- 800g urdă
- 75 g orez
- 40-50 foi de viţă
- ceapă verde
- mărar
- pătrunjel
- 100 g margarină
- două linguri cu făină
- o lămâie
- un ou
- 5-6 linguri cu smântână
- o linguriţă cu cimbru
- o linguriţă cu sare
Mod de preparare:
Foile de viţă se opăresc în apă cu sare. Urda se mărunţeşte bine, se amestecă împreună cu foile de ceapă şi verdeaţă tocate mărunt. Orezul se fierbe, se amestecă şi cu oul, sarea, urda şi ceapa, înăbuşită în prealabil.
Din această compoziţie se fac sărmăluţe. Se aşază pe fundul unei cratiţe frunze de viţă, apoi sărmăluţele, punându-se între rânduri bucăţi de margarină şi frunze de mărar.
Se toarnă apă fierbinte şi se pun pe foc. Spre sfârşit, se adaugă un sos din făină rumenită. Se servesc cu cimbru şi smântână.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- sarmale cu urda in foi de vita
- sarmale cu urda si marar
- sarmalute cu urda in foi de vita