Porc cu fasole verde și roșii – Bucățile de porc sunt prăjite până devin aurii și suculente, iar legumele proaspete adaugă o notă de prospețime și culoare. Fasolea verde crocantă și roșiile suculente se combină perfect cu carnea de porc, creând un preparat echilibrat și delicios. Vinul alb adaugă o adâncime subtilă de aromă, iar […]
Sarmale de vanat
PrinteazaSarmale de vanat din: carne de caprioara, carne de mistret, orez, piper, cimbru, varza murata, bulion, rosii.
Ingrediente:
- carne de căprioară şi de mistreţ, in părţi egale
- orez glasat (o cană mică la un kilogram de carne)
- piper boabe
- cimbru
- foi de varză murată (toate după gust)
- bulion la discreţie
- roşii (3-4 la o cratiţă de 20 de sarmale)
Mod de preparare:
Carnea se toacă şi se lasă deoparte cât timp fierb orezul cu ceapa călită. Apoi se amestecă şi se fac sarmale, se pun în cratiţă, între ele se pune piperul, cimbrul tocat mărunt şi foile de varză rămase, tăiate fideluţă.
acoperă cu bulion. fierb, la foc moale, două-trei ore. Se scot şi se pun deasupra roşii tăiate rondele. mai bagă cinci-zece minute la foc iute.
Pofta buna!
Pepeni galbeni murați – Acești pepeni murati aduc un gust dulce-acrișor, fiind ideali pentru a fi serviți alături de carne, sandvișuri sau ca o gustare sănătoasă. Pepenii galbeni, cu gustul lor dulce și textura crocantă, se transformă într-un deliciu dulce-acrișor datorită soluției de murături pe bază de oțet alb, sare și zahăr. Condimentele precum usturoiul, […]