Sarmale cu varză acră

Printeaza

Sarmale cu varză acră din: carne de porc, ceapa, marar, cimbru, orez, sare, piper, varza, pasta de tomate, costita afumata si ulei.

Ingrediente:

  • un kg carne de porc
  • 3 cepe
  • o legatura marar
  • cimbru uscat si verde
  • 50 g orez
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 verze
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 250 g costita afumata
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Se pregătesc pentru început foile de varză. Se scoate varza din saramură şi se lasă 1-2 ore în apă rece, la desărat.

Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte 2-3 minute în puţin ulei de floarea- soarelui. După ce s-a înmuiat, se lasă să se răcorească.

Se toacă verdeaţa, se spală orezul şi se amestecă cu carnea tocată, se adaugă ceapa, sare şi piper, după gust.

Se frământă bine până se simte că s-a legat.

Se unge oala cu puţin ulei de floarea- soarelui şi se pune pasta de tomate, costiţa tăiată feliuţe, se aşază sarmalele circular şi se ornează cu cimbru şi pastă de tomate.

Se toarnă apă călduţă, se acoperă cu capac şi se fierb în cuptor. Se pot servi cu mămăliguţă caldă şi ardei iute.

 

Sarmale cu varză acră

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.