Sarmale cu varză acră
PrinteazaSarmale cu varză acră din: carne de porc, ceapa, marar, cimbru, orez, sare, piper, varza, pasta de tomate, costita afumata si ulei.
Ingrediente:
- un kg carne de porc
- 3 cepe
- o legatura marar
- cimbru uscat si verde
- 50 g orez
- sare
- piper negru macinat
- 2 verze
- 4 linguri pasta de tomate
- 250 g costita afumata
- 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Se pregătesc pentru început foile de varză. Se scoate varza din saramură şi se lasă 1-2 ore în apă rece, la desărat.
Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte 2-3 minute în puţin ulei de floarea- soarelui. După ce s-a înmuiat, se lasă să se răcorească.
Se toacă verdeaţa, se spală orezul şi se amestecă cu carnea tocată, se adaugă ceapa, sare şi piper, după gust.
Se frământă bine până se simte că s-a legat.
Se unge oala cu puţin ulei de floarea- soarelui şi se pune pasta de tomate, costiţa tăiată feliuţe, se aşază sarmalele circular şi se ornează cu cimbru şi pastă de tomate.
Se toarnă apă călduţă, se acoperă cu capac şi se fierb în cuptor. Se pot servi cu mămăliguţă caldă şi ardei iute.
Sarmale cu varză acră
Pofta buna!