Sarmale vegetariene cu stafide din: varza murata, rosii, bulion, stafide, orez, ceapa, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg varza murata 500 g rosii 4 linguri bulion 100 g stafide 1 cana cu orez 2 cepe 4 linguri de ulei 1 legatura de marar sare piper Mod de preparare: Se pun stafidele la înmuiat […]
Sarmale vegane cu quinoa
PrinteazaSarmale vegane cu quinoa din: varza, linte, quinoa, masline, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, otet de vin rosu, boia de ardei, usturoi, sare, piper, scobitori, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, ceapa, oregano, cimbru, dafin, zahar.
- 1 varza
- 1/2 ceasca de linte
- 1/2 cana de quinoa
- 1/3 cana masline, fara samburi si tocate
- 1 ceapa rosie, tocata
- 2 linguri patrunjel proaspat
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura de otet de vin rosu
- 1 lingurita boia de ardei
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1/2 lingurita de sare
- Piper, dupa gust
- 12 scobitori
Ingrediente sos de rosii:
- 1 lingura ulei de masline
- 1 cutie rosii zdrobite
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 ceapa, tocata
- 3 catei de usturoi, tocat
- 1 lingurita de oregano
- 1 lingura de cimbru proaspat
- 1 foaie de dafin
- 1 lingura de otet de vin rosu
- 1 lingurita zahar
Mod de preparare Sarmale vegane cu quinoa:
Pentru umplutura, gatiti quinoa si lintea conform instructiunilor de pe ambalaj. Transferati intr-un bol. Adaugati masline, varza, ceapa rosie si patrunjel. Amestecati.
Intr-un bol mic, amestecati impreuna ulei de masline cu otet de vin rosu, boia de ardei, usturoi si sare. Se toarna peste amestecul de quinoa si linte si amestecati pentru a se combina. Asezonati cu piper, dupa gust.
Pentru varza, aduceti apa la fiert intr- o oala mare, cand clocotese adaugati varza si opariti 5 minute.
Pentru sosul de rosii, incalziti uleiul de masline intr-o cratita mare, la foc mediu. Caliti usturoiul si ceapa timp de cateva minute, pana cand se inmoaie.
Adaugati rosiile, pasta de tomate, oregano, cimbru, frunze de dafin, otet de vin rosu, zahar si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Se reduce focul la mic si se fierbe, acoperit, timp de 10 minute, aruncati frunzele de dafin si pastrati deoparte. Incalziti cuptorul la 180C.
Intr-un vas termorezistent adaugati o parte din sosul de rosii. Umpleti fiecare frunza de varza cu amestecul de umplutura si rulati bine. Fixati cu scobitori.
Se toarna restul de sos peste sarmalute. Dati la cuptor pentru 50-60 minute.
Pofta buna!
Sarmale aromate
Sarmale aromate din: varza, carne tocata, ceapa, bulion, ulei, cimbru, slanina, sare, piper. Ingrediente: o varză acră mare un kg carne tocată amestec vită si porc 150 g orez 2 cepe 2 linguri bulion 2 linguri ulei o linguriţă cimbru sare piper o bucată slănină afumată 2 linguri bulion foi de dafin cimbru boabe de […]
Sarmale cu carne de curcan
Sarmale cu carne de curcan din: carne de curcan, varza murata, ceapa, praz, oua, orez, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 varză murată 700 g carne de curcan, tocată 3 cepe 1 fir de praz 2 ouă 100 g orez 100 ml pastă de tomate 300 ml suc de roşii sare piper 5 linguri ulei […]
Sarmale de post in foi de vita
Sarmale de post in foi de vita din: foi de vita, orez, ceapa, marar, bors, ulei, sare, piper. Ingrediente: 30 foi de viţă 200 g orez o ceapă o legătură mărar un litru borş 100 ml ulei sare piper Mod de preparare: Foile de viţă se trec sub un jet rapid de apă şi […]