Sarmale vegetariene cu rosii, cuscus si coriandru

Printeaza

Sarmale vegetariene cu rosii, cuscus si coriandru din: varză albă, rosii, vin alb, supa instant, pesmet, rosii uscate in ulei, cuscus, ceapa, usturoi, ulei de măsli­ne, coajă de lămâie, seminţe de coriandru, seminţe de chimen, sare, piper.

Sarmale_vegetariene_cu_rosii_cuscus_si_coriandru

Ingrediente:

  • 1 varză albă mare
  • 1 kg roşii
  • 50 ml vin alb
  • 300 ml supă instant
  • 50 g pesmet
  • 50 g roşii uscate în ulei
  • 100 g cuşcuş
  • 1 ceapă
  • 4 căţei de usturoi
  • 50 ml ulei de măsli­ne
  • 2 linguriţe coajă de lămâie rasă
  • 1/2 linguriţă seminţe de coriandru măcinate
  • 1/2 linguriţă seminţe de chimen pisate
  • sare
  • piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Cureţi varza şi o speli. Desprinzi cu grijă frunzele şi le opăreşti în apă uşor sărată, apoi pregăteşti foile pentru sarmale.

Cureţi ceapa şi usturoiul. Tai mărunt ceapa, 2 căţei de usturoi şi roşiile uscate şi le căleşti în 2 linguri de ulei.

Adaugi cuşcuşul şi supa şi le pui la fiert pentru 5 minute la foc mediu, apoi reduci intensitatea focului şi le laşi să mai fiarbă 15 minute. Pui coaja de lămâie rasă şi condimentele.

Decojeşti roşiile şi le tai cuburi. Incorporezi 1/3 din cantitate în compoziţia de cuş­cuş, împreună cu pesme­tul. încingi cuptorul la 200°C. Umpli foile de varză cu câte o lingură de um­plutură şi le rulezi, for­mând sarmalele.

Faci un sos din restul de roşii, usturoiul tocat, 2 lin­guri ulei şi vinul. Pui sar­malele într-un vas termorezistent, torni sosul şi introduci vasul în cuptor pentru 1 oră.

Sarmale vegetariene cu rosii, cuscus si coriandru

Sarmale_vegetariene_cu_rosii_cuscus_si_coriandru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.