Sarmale vegetariene cu rosii, cuscus si coriandru
PrinteazaSarmale vegetariene cu rosii, cuscus si coriandru din: varză albă, rosii, vin alb, supa instant, pesmet, rosii uscate in ulei, cuscus, ceapa, usturoi, ulei de măsline, coajă de lămâie, seminţe de coriandru, seminţe de chimen, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 varză albă mare
- 1 kg roşii
- 50 ml vin alb
- 300 ml supă instant
- 50 g pesmet
- 50 g roşii uscate în ulei
- 100 g cuşcuş
- 1 ceapă
- 4 căţei de usturoi
- 50 ml ulei de măsline
- 2 linguriţe coajă de lămâie rasă
- 1/2 linguriţă seminţe de coriandru măcinate
- 1/2 linguriţă seminţe de chimen pisate
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Cureţi varza şi o speli. Desprinzi cu grijă frunzele şi le opăreşti în apă uşor sărată, apoi pregăteşti foile pentru sarmale.
Cureţi ceapa şi usturoiul. Tai mărunt ceapa, 2 căţei de usturoi şi roşiile uscate şi le căleşti în 2 linguri de ulei.
Adaugi cuşcuşul şi supa şi le pui la fiert pentru 5 minute la foc mediu, apoi reduci intensitatea focului şi le laşi să mai fiarbă 15 minute. Pui coaja de lămâie rasă şi condimentele.
Decojeşti roşiile şi le tai cuburi. Incorporezi 1/3 din cantitate în compoziţia de cuşcuş, împreună cu pesmetul. încingi cuptorul la 200°C. Umpli foile de varză cu câte o lingură de umplutură şi le rulezi, formând sarmalele.
Faci un sos din restul de roşii, usturoiul tocat, 2 linguri ulei şi vinul. Pui sarmalele într-un vas termorezistent, torni sosul şi introduci vasul în cuptor pentru 1 oră.
Sarmale vegetariene cu rosii, cuscus si coriandru
Pofta buna!