Sarmalele bunicii
PrinteazaSarmalele bunicii
- 500 g carne de porc
- 500 g carne de mânzat
- 200 g slănină afumată
- 200 g costiţă afumată
- 1 kg ceapă
- 2 morcovi
- 1 cană de orez
- 1 varză murată
- sare
- piper
- cimbru
- 1 lingură de boia dulce
Mod de preparare:
Se taie ceapa mărunt, morcovul se rade pe răzătoare, slănina şi costiţa se taie cubuleţe, după care se amestecăşi se călesc la foc domol, timp de 20 de minute, apoi adăugăm carnea tăiată cubuleţe şi orezul spălat bine, dăm gust de sare, piper şi boia.
Amestecăm bine şi facem sarmale mari dintr-o singură frunză, le aşezăm în cratiţa unsă cu ulei, punem crenguţe de cimbru şi varză tocată, aşezăm sarmalele în rând, apoi punem 4 căni de apă, 200 g suc de roşii şi dăm cratiţa la cuptor.
Pofta buna!