Sarmalute aromate de curcan
PrinteazaSarmalute aromate de curcan din: carne de curcan, orez, ceapa, ardei, morcovi, suc de rosii, varza, cimbru, busuioc, sare, piper, boia, ulei.
- 800 g carne tocată de curcan
- 1 kg carne afumată de curcan
- 150 g orez
- 2 cepe roşii
- 2 ardei capia roşii
- 2 morcovi
- 500 ml suc de roşii
- 2-3 verze murate
- 2-3 crenguţe de cimbru
- câte o lingură de busuioc şi cimbru uscat
- sare
- boia şi piper
- 4 linguri ulei
Mod de preparare:
Se călesc în ulei ceapa şi ardeiul tocate şi morcovul ras; se adaugă boiaua şi orezul şi se mai călesc 2 min. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se adaugă carnea tocată, busuiocul şi cimbrul, sarea şi piperul, o cănuţă de apă rece şi se omogenizează.
Pe fundul vasului de fiert se aşază crenguţe de cimbru, 2 frunze mai mari de varză şi felii de carne afumată. Carnea rămasă se taie fâşii. Se rulează sarmalele: se umplu cu carne tocată, iar la mijloc se pune câte o fâşie de carne afumată.
Sărmăluţele se aşază peste carnea afumată, se toarnă bulionul şi se completează cu apă rece până se acoperă. In 2,5 ore la foc mic sunt gata.
Pofta buna!