Sarmalute aromate de curcan

Printeaza

Sarmalute aromate de curcan din: carne de curcan, orez, ceapa, ardei, morcovi, suc de rosii, varza, cimbru, busuioc, sare, piper, boia, ulei.

Sarmalute aromate de curcanIngrediente:

  • 800 g carne tocată de curcan
  • 1 kg carne afumată de curcan
  • 150 g orez
  • 2 cepe roşii
  • 2 ardei capia roşii
  • 2 morcovi
  • 500 ml suc de roşii
  • 2-3 verze murate
  • 2-3 crenguţe de cimbru
  • câte o lingură de busuioc şi cimbru uscat
  • sare
  • boia şi piper
  • 4 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Se călesc în ulei ceapa şi ardeiul tocate şi morcovul ras; se adaugă boiaua şi orezul şi se mai călesc 2 min. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se adaugă carnea tocată, busuiocul şi cimbrul, sarea şi piperul, o cănuţă de apă rece şi se omogenizează.

Pe fundul vasului de fiert se aşază crenguţe de cimbru, 2 frunze mai mari de varză şi felii de carne afumată. Carnea rămasă se taie fâşii. Se rulează sarmalele: se umplu cu carne tocată, iar la mijloc se pune câte o fâşie de carne afumată.

Sărmăluţele se aşază peste carnea afumată, se toarnă bulionul şi se completează cu apă rece până se acoperă. In 2,5 ore la foc mic sunt gata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.