Sarmalute cu carnati
PrinteazaSarmalute cu carnati din: carne de porc, carne de vita, carnati subtiri, orez, varza acra, ceapa, boia, bulion.
Ingrediente:
- 1 kg carne porc si vita
- 2-3 carnati subtiri
- 1 cana de orez
- foi de varza acra
- 2 cepe
- boia
- bulion
Mod de preparare:
Treci carnea prin maşina de tocat cu tot cu ceapa. Potriveşti tocătura de sare şi boia (nu prea iute dacă foloseşti cârnaţi iuţi).
Tai carnaţii bucăţi de maximum 3 centimetri.
Pe fiecare foaie de varză aşezi carnea tocată (mai puţină având în vedere că pui şi cârnaţi) şi o bucăţică de cârnat.
Infasori sarmalele si le asezi circular in cratita. Se aseaza un strat de varza tocata pe fundul vasului. Printre sarmale poti adauga si afumatura de orice fel ai.
Diluezi bulionul cu apa si il torni peste sarmale.
Le asezi la fiert, la foc mic, direct in cuptor.
Sarmalute cu carnati
Pofta buna!
Foarte bune sarmalele