Sarmalute cu carne tocata in dovleac

Printeaza

Sarmalute cu carne tocata in dovleac din: carne tocata, morcovi, radacini de pastarnac, ceapa, patrunjel verde, orez, sunca, suc de rosii, varza acra, frunze de vita, ulei, dovleac, piper, cimbru, sare, vin dulce.

Ingrediente:Sarmalute cu carne tocata in dovleac

  • 500 g carne tocata amestec
  • 4 morcovi
  • 4 radacini de pastarnac
  • 3 cepe
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 100 g orez
  • cateva felii de sunca
  • 1/2 l suc de rosii
  • 20 foi de varza acra
  • 15 frunze de vita
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 dovleac pentru placinta
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • 1 pahar vin dulce

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli legumele. Tai ceapa mărunt. Dai morcovul şi păstârnacul pe răzătoarea mare. Căleşti ceapa, morcovul şi păstârnacul, în ulei încins. Când s-au înmuiat, adaugi carnea tocată, orezul ales şi spălat, pătrunjelul tăiat mărunt şi 200 ml suc de roşii. Le fierbi până când scade sosul. Sărezi şi condimentezi umplutura după gust, după care stingi focul.

După ce compoziţia s-a răcit, pui câte 1 lingură pe foile de varză şi pe frunzele de viţă şi formezi sărmăluţele. Le aşezi într-o cratiţă, le acoperi cu apă caldă şi le fierbi 30-40 de minute.

In acest timp, speli bine dovleacul, îi tai capacul şi îi îndepărtezi o parte din miez, transformându-l într-o oală.

Scoţi cu grijă sarmalele pe jumătate fierte şi le aşezi în straturi, în dovleac, presărând peste ele felii subţiri de şuncă şi puţin cimbru. Stropeşti sarmalele cu sucul de roşii rămas, cu vinul şi completezi cu apă cât să le acopere.

Aşezi dovleacul într-o tavă, acoperindu-l cu capacul şi îl introduci în cuptor, la foc mic, pentru 3 ore. Serveşti sărmăluţele cu smântână.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.