Sarmalute cu carne de miel in foi de stevie
PrinteazaSarmalute cu carne de miel in foi de stevie din: carne de miel, orez, ceapa, patrunjel, marar, rosii, sare, piper, bors, stevie.
- 750 g carne de miel fără os
- 2 linguri orez
- 1 ceapă medie
- 6-7 fire ceapă verde
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 1 cutie mică cuburi de roşii
- sare
- piper
- ulei
- frunze de ştevie
- borş
Mod de preparare:
Tocaţi carnea. Tocaţi mărunt ceapa uscată, căliţi-o 45 minute în 2 linguri de ulei, la foc mediu, amestecând mereu. Adăugaţi orezul spălat şi bine scurs.
Amestecaţi permanent şi căliţi-le împreună 3 minute, după care turnaţi cca 100 ml apă; lăsaţi pe foc 1-2 minute, până ce orezul absoarbe lichidul, amestecând frecvent.
Incingeţi cuptorul la treapta 4. Amestecaţi carnea cu orezul şi jumătate din verdeaţa tocată, săraţi şi piperaţi.
Tăiaţi nervura centrală a frunzelor de ştevie, puneţi frunzele într-o strecurătoare şi opăriţi-le cu borş. Păstraţi borşul respectiv.
Infăşuraţi sarmalele. Tocaţi ceapa verde şi căliţi-o cu 1-2 linguri de ulei, cca 3-4 min, în cratiţa în care veţi fierbe sarmalele.
Când devine transparentă, puneţi în cratiţă sarmalele, roşiile cu bulion, un praf de sare şi turnaţi borş cât să acopere sarmalele. Lăsaţi să se coacă cca 40 minute.
Când sunt gata, presăraţi restul de verdeaţă, completaţi cu puţină apă, dacă sosul a scăzut prea mult, şi mai lăsaţi cca 5 minute.
Serviţi-le fierbinţi, cu iaurt.
Pofta buna!