Sarmalute cu nuci
PrinteazaSarmalute cu nuci din: varza murata, nuci, ceapa, verdeata, unt, plante aromatice, pasta de rosii, tarate, seminte de gogosari, ulei.
- 20 frunze de varză murată
- 15-20 nuci
- 1 ceapă mare de apă
- 4 legături verdeţuri de sezon
- 125 g unt
- /2 linguriţă pulbere de plante aromatice şi condimentare
- 1-2 linguriţe pastă de roşii
- tărâţe
- 1 lingură pulbere din seminţe de gogoşari
- 1 lingură ulei
Mod de preparare:
Alegi frunze de varză murată subţiri, le scurgi de moare (în niciun caz nu le speli şi nu le ţii în apă) şi le tai în bucăţi potrivite.
Miezul de nucă îl pui să se usuce la căldură (nu mai mare de 38 de grade), pui o foaie de plastic şi treci cu o sticlă peste el, strivindu-l grosier.
Apoi îl amesteci cu ceapa tăiată mărunt, cu 1 legătură de verdeaţă tăiată mărunt, cu pulberile, cu untul frecat spumă şi cu tărâţe cât cuprinde, până obţii o pastă suficent de groasă. Cu această pastă umpli sarmalele. Odată terminate sărmăluţele, le aşezi pe un platou pe care, în prealabil au fost puse cele trei legături de verdeaţă tăiate mărunt sau foi de salată verde.
Le stropeşti cu puţin ulei peste care presari verdeţuri tocate. Poţi prepara sărmăluţe înlocuind nucile cu alune sau cu arahide, seminţe de floarea soarelui, seminţe de dovleac sau castane comestibile.
Pofta buna!