Sarmalute cu orez in frunze de varza
PrinteazaSarmalute cu orez in frunze de varza din: varza, orez, ceapa, aardei, gogosari, rosii, morcov, sare, piper, dafin, untdelemn.
- o varză mai mare, dulce sau acră
- 300 g orez
- 2 cepe
- 2 ardei graşi
- 2 gogoşari
- 5-6 roşii
- morcov
- sare
- eventual piper
- dafin
- 3-4 linguri untdelemn
Mod de preparare:
Se curăţă varza, se desface în foi şi se opăresc, dacă este varză dulce. Dacă varza este acră, frunzele se spală. Se spală bine orezul şi se pune în apă caldlă să se umfle.
Se taie ceapa şi se pune în untdelemn fierbinte, la foc, să se înmoaie, apoi se adaugă ardeii graşii şi gogoşarii tăiaţi bucăţi mici, roşiile fără pieliţe şi serminţe, tăiate mărunt, puţin morcov ras şi se lasă pe foc miic să se înmoaie.
Se amestecă toate acestea cu orezul. Se sărează şi se piperează după gust. Se ia câte o jumătate de frunza de varză, se pune umplutura şi se înveleşte ca la sarmale. Se pun sărmăluţele într-o cratiţă, se toarnă borş şi se dau la cuptor.
Dacă varza este acră, se pune apă peste ele şi piuţin suc de roşii. Se condimentează cu boabe de piper, foi de dafin, iar la fiert se adaugă trei-patru linguri de untdelemn.
Pofta buna!