Sarmalute cu pasat si stafide

Printeaza

Sarmalute cu pasat si stafide din: varza murata, ceapa, morcovi, pasat. orez, stafide, ardei rosu, sare, piper, boia, condiment vegetal.

Ingrediente:Sarmalute cu pasat si stafide

  • 1 varză murată
  • 4 cepe medii
  • 2 morcovi
  • 1 cană păsat
  • 1/2 cană orez
  • 200 g stafide
  • 1 ardei roşu
  • sare
  • piper
  • boia
  • condiment vegetal

 

Mod de preparare:

Ţii varza 2 ore la desărat în apă rece. Tai ceapa şi morcovii mărunt, le căleşti puţin în ulei, iei tigaia de pe foc şi presari puţină boia.

Speli bine păsatul în apă rece şi îl adaugi peste ceapă. Pui şi orezul, speli stafidele şi le pui peste compoziţie. La sfârşit, condimentezi cu sare, piper şi condiment vegetal.

Impachetezi sărmăluţele şi le aranjezi în straturi în oală, apoi aşezi printre ele bucăţele de ardei. Dacă îţi place, poţi pune ardeiul şi în compoziţie, tăiat mărunt. Adaugi apă peste sarmale şi le pui la foc mic circa 2 ore.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O sa fac si eu sarmalutele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.