Sarmalute cu piept de pui in foi de vita
PrinteazaSarmalute cu piept de pui in foi de vita din: piept de pui, orez, patrunjel, marar, bulion, ceapa, oregano, frunze murate de vita de vie, bors, ulei, rozmarin, sare, piper.
- 2 piepti de pui dezosati si tocati
- 80 g orez
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- 5 linguri bulion
- 3 cepe
- oregano uscat
- frunze murate de vita de vie
- 150 ml bors
- 3-4 linguri de ulei
- rozmarin, pentru decor
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui carnea tocată într-un vas. Separat, căleşti ceapa şi orezul spălat şi scurs. Torni amestecul peste carnea tocată, adaugi oregano, o lingură de bulion, verdeaţa şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci foarte bine compoziţia cu mâna.
Speli frunzele de viţă, le tai codiţele, le laşi la desărat aproximativ 2 ore, apoi le opăreşti, 5 minute, în apă clocotită. Le scoţi cu grijă şi le laşi să se răcească într-o sită. Iei câte o lingură din amestecul de carne şi pui pe frunza de viţă, rulezi strâns, apoi introduci capetele frunzei.
Acoperi fundul vasului, în care fierbi sarmalele, cu 3-4 frunze de viţă, le aşezi în straturi şi acoperi din nou cu frunze. Torni apă cât să le acopere şi ţii sarmalele la foc mic, 40- 50 de minute, cu capac. Diluezi bulionul rămas în borş.
Torni amestecul peste sarmale şi laşi la fiert, în cuptor, până capătă o pojghiţă închisă la culoare. în momentul servirii, decorezi sarmalele, dacă vrei, cu rozmarin proaspăt.
Sarmalute cu piept de pui in foi de vita
Pofta buna!