Sarmalute cu soia in foi de varza

Printeaza

Sarmalute cu soia in foi de varza din: soia, orez, morcovi, ceapa, tulpina de telina, supa vegetala, varza, marar, patrunjel, suc de rosii, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Sarmalute_cu_soia_in_foi_de_varza

  • 200 g soia
  • 100 g orez
  • 3 morcovi mari
  • 1 ceapa mare
  • 1 tulpina de telina
  • 1 cana de apa sau supa vegetala
  • 1 varza
  • marar
  • patrunjel
  • 1/2 cana cu suc de rosii
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se fierbe soia conform instrucţiunilor de pe pachet; Se căleşte orezul într-o tigaie de teflon, în câteva linguri de ulei, tiimp de 2-3 minute, se adaugă ceapa tocată mărunt şi morcovul şi felina date pe râzătoare şi se călesc împreună pentru îmcă 3-4 min;

Se adaugă o cană de apă sau de supă vegetală şi soia scursă şi se lasă pe foc mic până ce amestecul absoarbe toată apa; Luăm varza murată, o spălăm şi tăiem frunzele pentru sarmale cât de mari dorim. Pe cele care nu sunt bune le tocăm mărunt şi le călim într-o tigaie cu puţin ulei.

După 15 min adăugăm bulionul şi mai lăsăm 5 min pe foc;  Impăturim sarmalele, apoi, într-o cratită mai mare punem varza călită pe fundul ei, după care aşezăm sarmalele, acoperim cu apă şi le băgăm la cuptor;

Acoperim sarmalele cu jumătate de cană de suc de roşii amestecat cu 1-2 căni de apă; Sarmalele trebuie să fie acoperite tot timpul de lichid. Se fierb pe foc mic aproximativ 2 ore.

Sarmalute cu soia in foi de varza

Sarmalute_cu_soia_in_foi_de_varza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.