Sarmalute cu soia in foi de varza
PrinteazaSarmalute cu soia in foi de varza din: soia, orez, morcovi, ceapa, tulpina de telina, supa vegetala, varza, marar, patrunjel, suc de rosii, ulei, sare, piper.
- 200 g soia
- 100 g orez
- 3 morcovi mari
- 1 ceapa mare
- 1 tulpina de telina
- 1 cana de apa sau supa vegetala
- 1 varza
- marar
- patrunjel
- 1/2 cana cu suc de rosii
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fierbe soia conform instrucţiunilor de pe pachet; Se căleşte orezul într-o tigaie de teflon, în câteva linguri de ulei, tiimp de 2-3 minute, se adaugă ceapa tocată mărunt şi morcovul şi felina date pe râzătoare şi se călesc împreună pentru îmcă 3-4 min;
Se adaugă o cană de apă sau de supă vegetală şi soia scursă şi se lasă pe foc mic până ce amestecul absoarbe toată apa; Luăm varza murată, o spălăm şi tăiem frunzele pentru sarmale cât de mari dorim. Pe cele care nu sunt bune le tocăm mărunt şi le călim într-o tigaie cu puţin ulei.
După 15 min adăugăm bulionul şi mai lăsăm 5 min pe foc; Impăturim sarmalele, apoi, într-o cratită mai mare punem varza călită pe fundul ei, după care aşezăm sarmalele, acoperim cu apă şi le băgăm la cuptor;
Acoperim sarmalele cu jumătate de cană de suc de roşii amestecat cu 1-2 căni de apă; Sarmalele trebuie să fie acoperite tot timpul de lichid. Se fierb pe foc mic aproximativ 2 ore.
Sarmalute cu soia in foi de varza
Pofta buna!