Sarmalute cu urda si marar

Printeaza

Sarmalute cu urda

Ingrediente:Sarmalute cu urda si marar

  • 1 kg urdă
  • 2 cepe
  • 3 linguri orez
  • 1 lingură bună de mărar
  • 1 ml untdelemn
  • 2 ouă
  • piper
  • frunze de viţă sau ştevie

 

Mod de preparare:

Ceapa se toacă prima şi se rumeneşte în ulei se adaugă şi orezul, să se călească un pic, împreună cu ceapa .Se mai şi opăresc, în apă cu sare, frunzele, să se înmoaie.

Se amestecă ceapa, orezul, urda, ouăle, mărarul, piper, sare frunzele se umplu rulou .

Cratiţa se unge cu puţin ulei, se tapetează cu frunze .Se aşază apoi primul strat de sărmăluţe, urmează un alt strat de frunze şi un nou rând de sărmăluţe.

Ultimul strat e de frunzeSe toarnă apă cât să acopere sărmăluţele şi se fierb, 30 de minute, să se umfle orezul Se oferă calde sau reci, cu iaurt în loc de sos.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • sarmalute cu urda

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.