Sarmalute cu urda si marar
PrinteazaSarmalute cu urda
- 1 kg urdă
- 2 cepe
- 3 linguri orez
- 1 lingură bună de mărar
- 1 ml untdelemn
- 2 ouă
- piper
- frunze de viţă sau ştevie
Mod de preparare:
Ceapa se toacă prima şi se rumeneşte în ulei se adaugă şi orezul, să se călească un pic, împreună cu ceapa .Se mai şi opăresc, în apă cu sare, frunzele, să se înmoaie.
Se amestecă ceapa, orezul, urda, ouăle, mărarul, piper, sare frunzele se umplu rulou .
Cratiţa se unge cu puţin ulei, se tapetează cu frunze .Se aşază apoi primul strat de sărmăluţe, urmează un alt strat de frunze şi un nou rând de sărmăluţe.
Ultimul strat e de frunzeSe toarnă apă cât să acopere sărmăluţele şi se fierb, 30 de minute, să se umfle orezul Se oferă calde sau reci, cu iaurt în loc de sos.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sarmalute cu urda