Sarmalute cu vinete coapte

Printeaza

Sarmalute cu vinete coapte din: vinete, orez, ceapa, varza acra, bulion, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Sarmalute cu vinete coapte

  • 1 kg vinete coapte şi tocate (proaspete sau din congelator)
  • 3-4 linguri orez
  • 2 cepe
  • foi de varză acră, desărată după preferinţă
  • 3-4 linguri bulion
  • ulei
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă cu ulei încins, căleşti ceapa tocată, adaugi orezul spălat, vinetele pregătite ca pentru salată, 6 linguri de bulion, piper, puţină sare şi fierbi totul timp de 5-6 minute.

Formezi sarmalele cu umplutura de vinete şi le aşezi în vasul pentru cuptor. Torni peste ele restul de bulion diluat în apă, cât să ie acopere, adaugi 2-3 linguri de ulei, acoperi vasul şi le laşi în cuptor 30-40 de minute, până când varza este bine fiartă.

Serveşti sarmalele cu verdeaţă tocată, presărată pe deasupra sau simple.

 

 

Sarmalute cu vinete coapte

Sarmalute cu vinete coapte

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.