Sarmalute cu vinete coapte
PrinteazaSarmalute cu vinete coapte din: vinete, orez, ceapa, varza acra, bulion, sare, piper, patrunjel.
- 1 kg vinete coapte şi tocate (proaspete sau din congelator)
- 3-4 linguri orez
- 2 cepe
- foi de varză acră, desărată după preferinţă
- 3-4 linguri bulion
- ulei
- sare
- piper
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă cu ulei încins, căleşti ceapa tocată, adaugi orezul spălat, vinetele pregătite ca pentru salată, 6 linguri de bulion, piper, puţină sare şi fierbi totul timp de 5-6 minute.
Formezi sarmalele cu umplutura de vinete şi le aşezi în vasul pentru cuptor. Torni peste ele restul de bulion diluat în apă, cât să ie acopere, adaugi 2-3 linguri de ulei, acoperi vasul şi le laşi în cuptor 30-40 de minute, până când varza este bine fiartă.
Serveşti sarmalele cu verdeaţă tocată, presărată pe deasupra sau simple.
Sarmalute cu vinete coapte
Pofta buna!