Sărmăluţe în cuib cu afumătură
PrinteazaSărmăluţe în cuib cu afumătură din: carne tocata, ceapa, bulion de ardei, bulion de rosii, sare, piper, orez, verdeata, kaizer afumat, varza murata, suc de rosii, cimbru.
- 1 kg carne tocata de porc sau amestec porc si vita
- 1 ceapa
- 1 lingura bulion de ardei
- 1 lingura bulion de rosii
- sare
- piper
- 100 g orez
- verdeata
- 200 g kaizer afumat
- 1 varza mare murata
- 1 cana suc de rosii
- cateva crengute de cimbru uscat
Mod de preparare:
Amesteci într-un vas carrea tocată cu bulionul de ardei şi de roşii, ceapa tăiată mărunt, orezul spălat şi scurs, verdeaţă tocată, sare şi piper după gust.
Pregăteşti bucăţi de frunze de varză pentru umplut, iar bucăţile de frunze şi cotoarele rămase le tai fideluţă.
Impachetezi câte o lingură de umplutură în frunză de varză. Pe o frunză mare de varză, pui câte 4 sărmăluţe şi o felioară de kaizer şi le împachetezi pe toate, ca şi cum ar fi o singură sarma. Pe baza vasului, pui crenguţe de cimbru şi varză tocată.
Asezi in vas un strat de sarmale, deasupra felii de kaizer, apoi repeţi straturile.
Presari varză tocată, torni sucul de roşii, completezi cu apă cât să acopere conţinutul vasului şi acoperi vasul cu un capac.
Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 1 – 1/2 oră. Serveşti sarmalele cu mămăliguţă.
Sărmăluţe în cuib cu afumătură
Pofta buna!
Foarte bune sarmalutele