Sărmăluţe în cuib cu afumătură

Printeaza

Sărmăluţe în cuib cu afumătură din: carne tocata, ceapa, bulion de ardei, bulion de rosii, sare, piper, orez, verdeata, kaizer afumat, varza murata, suc de rosii, cimbru.

Ingrediente:Sarmalute_în_cuib_cu_afumatura

  • 1 kg carne tocata de porc sau amestec porc si vita
  • 1 ceapa
  • 1 lingura bulion de ardei
  • 1 lingura bulion de rosii
  • sare
  • piper
  • 100 g orez
  • verdeata
  • 200 g kaizer afumat
  • 1 varza mare murata
  • 1 cana suc de rosii
  • cateva crengute de cimbru uscat

 

Mod de preparare:

Amesteci într-un vas carrea tocată cu bulionul de ardei şi de roşii, ceapa tăiată mărunt, orezul spălat şi scurs, verdeaţă tocată, sare şi piper după gust.

Pregăteşti bucăţi de frunze de varză pentru umplut, iar bucăţile de frunze şi cotoarele rămase le tai fideluţă.

Impachetezi câte o lingură de umplutură în frunză de varză. Pe o frunză mare de varză, pui câte 4 sărmăluţe şi o felioară de kaizer şi le împachetezi pe toate, ca şi cum ar fi o singură sarma. Pe baza vasului, pui crenguţe de cimbru şi varză tocată.

Asezi in vas un strat de sarmale, deasupra felii de  kaizer, apoi repeţi straturile.

Presari varză tocată, torni sucul de roşii, completezi cu apă cât să acopere conţinutul vasului şi acoperi vasul cu un capac.

Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 1 – 1/2 oră. Serveşti sarmalele cu mămăliguţă.

Sărmăluţe în cuib cu afumătură

Sarmalute_în_cuib_cu_afumatura

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Alexandra Constantin

    Foarte bune sarmalutele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.