Sărmăluţe de curcan în foi de viţă din: pulpa de curcan, orez, ceapa verde, usturoi, piper rosu, ulei de masline, ou, suc de rosii, cumin, foi de vita.
Ingrediente:
- pulpă de curcan
- orez
- ceapă verde
- usturoi
- piper roşu
- ulei de măsline
- 1 ou
- suc de roşii
- cumin
- foi de vita
Mod de preparare:
Pulpa de curcan se fierbre în apă cu legumele obişnuite pentru supă (morcov, ceapă, ţelină, albitură, nu tocate).
Când s-a răcit, se curăţă de pe oase şi se trece prin maşina de tocat împreuină cu partea albă de la ceapa verde, mărar, miezul de la o feliuţă de pâine.
Adăugaţi în compoziţie ustoroi pisat, piper roşu, ulei de măsline, un gălbenuş şi un albuş bătut spumă.
Se impaturesc si se fierb în zeama în care a fiert curcanul, la care se adaugă suc de roşii, după gust.
Sărmăluţe de curcan în foi de viţă
Pofta buna!
O reteta delicioasa de sarmale cu:carne de curcan, varza murata, ceapa verde, orez, patrunjel, concentrat de legume, rosii, ulei, piper, cimbru, smantana. Ingrediente: 1 kg piept de curcan 2 verze mijlocii murate 1 legătură ceapă verde 1 cub concentrat de legume 1 cană orez 1 legătură pătrunjel 3-4 roşii 50 ml ulei piper o mână […]