Sarmalute de peste cu smantana

Printeaza

Sarmalute de peste cu smantana din: peste, ceapa, orez, cimbru, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Sarmalute de peste cu smantana

  • 1 1/2 kg file de peşte
  • 3 cepe tocate
  • 100 g orez
  • sare
  • piper
  • pătrunjel şi mărar verde
  • cimbru
  • 100 ml ulei
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 1 varză murată
  • 200 g smântână
  • 2 linguriţe concentrat de supă

 

Mod de preparare:

Peştele se trece prin maşina de tocat. Se căleşte ceapa în ulei, se adaugă orezul, pătrunjelul şi mărarul tocate, puţin cimbru, sare şi piper, concentratul de supă şi 350 ml apă.

Se lasă să scadă compoziţia, apoi se amestecă cu tocătura de peşte.

Se rulează sarmalele. Se pune pe fundul unei cratiţe varză tocată, se aşază sarmalele, apoi iar un rând de varză tocată. Se toarnă deasupra apă amestecată cu pastă de tomate, se completează cu apă şi se lasă să fiarbă la foc domol, până scad.

Apoi se dau la cuptor să prindă culoare.

Se servesc fierbinţi, cu smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.