Sarmalute de porc cu praz
PrinteazaSarmalute de porc cu praz din: carne de porc, orez, praz, cimbru, ceapa, sare, piper, varza, costita.
- 500 g carne de porc
- 100 g orez
- piper
- foi de dafin
- costita
- cimbru
- 2 cepe potrivite
- 1 fir de praz
- varză murată
Mod de preparare:
Se taie ceapa cubuleţe, iar prazul, rondele subţiri. Se căleşte puţin jumătate din cantitatea de ceapă şi praz. într-un castron se pune carnea tocată, ceapa şi prazul, precum şi cantitatea necălită.
Se adaugă orezul, 1 ou, piper, condiment din legume, 2 linguri de bulion şi se amestecă.
Se iau frunzele de varză sănătoase şi se fac rulouri cu umplutura de carne la mijloc.
Restul de varză se taie fideluţă şi se presară uniform pe fundul cratiţei, apoi o crenguţă de cimbru şi 2 linguri de bulion şi se aşază sărmăluţele. Intre ele se pun foi de dafin si costiţă afumata.
Se acoperă cu varză tăiată fideluţă şi se toarnă apă să acopere sarmalele, după care se dă la cuptor, la foc mediu, până sunt bine fierte sarmalele.
Pofta buna!