Sarmalute de post cu stafide
PrinteazaSarmalute de post cu stafide din: orez, ceapă, ulei, stafide, foi de viţă, mărar, lămâie, făină, zahăr, sare, piper.
- 500 g orez
- 500 g ceapă
- 300 ml ulei
- 100 g stafide
- 500 g foi de viţă
- 2 legături mărar
- 200 g lămâie
- 75 g făină
- 50 g zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa tăiată mărunt se prăjeşte în ulei-. Când îilcepe să se rumenească. Se pune orezul, călindu-se bine. Se pune peste orez apă clocotită în cantitate dublă faţă de acesta.
Se potriveşte gustul cu sare, piper, zahăr, puţin măfar şi stafide. Apoi se acoperă şi se trece la cuptor 15 minute. Cu pilaful obţinut se fac sarmalele.
Din ulei, faină şi ceapă se prepară sosul. Se dă gust cu zahăr, sare.şi lămâie. Se toarnă sosul strecurat peste sarmale, lăsându-le să fiarbă acoperite, cu mărar pe deasupra.
Nu trebuie scăpat din vedere că frunza de viţă trebuie să fie bine fiartă. Pe fundul vasului în care fierb sarmalele se pune un strat de foi de viţă.
Se servesc reci, cu felii de lămâie şi cu frunze de mărar pe deasupra.
Pofta buna!