Sarmalute dietetice
PrinteazaSarmalute dietetice din: piept de pui, morcovi, pastarnac, ceapa, bulion, orez, varza murata, dafin, sare, piper, patrunjel, ulei.
- 500 g piept de pui tocat
- 3 morcovi
- 1 păstârnac
- 3 cepe
- 2 linguri bulion
- 1 ceaşcă orez
- 1 varză murată
- 1-2 foi de dafin
- sare
- piper
- pătrunjel
- ulei
Mod de preparare:
Se călesc cepele tocate în puţin ulei, după care se adaugă morcovii şi păstârnacul daţi prin râzătoare.
După ce s-au înmuiat, se pun carnea de pui tocată, bulionul, foile de dafin şi se mai lasă pe foc câteva minute. Se adaugă orezul spălat, pătrunjel tocat şi sare şi piper după gust. Se dă deoparte şi se lasă la răcorit.
Se desfac foile de varză desărate, se umplu cu compoziţie şi se rulează. Se toacă varza rămasă, se aşază în oală, deasupra se pun sarmalele şi un nou strat de varză tocată.
Se adaugă apa şi se dau la cuptor două ore.
Pofta buna!