Sărmăluţe din carne de vită în foi de spanac a la Reghin
PrinteazaSărmăluţe din carne de vită în foi de spanac a la Reghin
- 1,200 kg foi mari de spanac
- 500 g carne de vita
- 80 g orez
- 3 ouă
- 2 felii de franzelă
- 3 fire de ceapă verde
- 3/4 l supă
- 1 lingură de făină
- 4 linguri dc smîntînă
- 100 g unt
Mod de preparare:
Foile de spanac se opăresc şi se aşază foaie cu foaie pe o planşetă. Separat se face tocătura din carnea de porc şi franzela înmuiată şi stoarsă care se dau prin maşina de tocat şi se amestecă cu 3 ouă crude, sare, piper, şi orezul fiert.
Tocătura se împarte pe foile de spanac şi se fac sarmale. Se aşază într-o cratiţă şi se face un sos subţire din unt, făină şi supă care se toarnă peste sarmale.
Se fierb 35 de minute la foc moderat şi se servesc cu smantană.
Se pot prepara cu 250 g carne de porc şi 250 g carne de vită.
Pofta buna!