Sarmalute din foi de vita cu carne de miel

Printeaza

O reteta de sarmalute din foi de vita cu carne de miel din: foi de vita, carne de miel, ceapa, morcov, roez, lamaie, supa de oase, verdeata, frunze de menta, sare, piper si ulei.

Ingrediente:Sarmalute din foi de vita cu carne de miel

  • foi de vita
  • 800 g carne de miel
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 3 linguri cu orez
  • 1 lamaie
  • 200 ml supa de oase
  • verdeata
  • cateva frunze de menta
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

carnea prin maşina de tocat. Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei, împreună cu morcovul tăiat cubuleţe. Lasă să se ră¬cească, după care adaugă carnea tocată şi orezul fiert separat. Amestecă bine cu verdeaţă, puţină zeamă de lămâie, sare, piper şi mentă tocată.

Alege foi de viţă tinere şi opăreşte-le. Formează apoi sărmăluţele şi aşază-le într-o cratiţă, pe pat de foi de viţă. Toarnă deasupra supa de oase şi lasă la cuptor să fiarbă. Serveşte-le apoi înfipte pe ţepuşe de frigăruie şi stropite cu zeamă de lămâie.

Sarmalute din foi de vita cu carne de miel

Sarmalute din foi de vita cu carne de miel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.