Sarmalute din foi de vita cu carne de miel
PrinteazaO reteta de sarmalute din foi de vita cu carne de miel din: foi de vita, carne de miel, ceapa, morcov, roez, lamaie, supa de oase, verdeata, frunze de menta, sare, piper si ulei.
- foi de vita
- 800 g carne de miel
- 2 cepe
- 1 morcov
- 3 linguri cu orez
- 1 lamaie
- 200 ml supa de oase
- verdeata
- cateva frunze de menta
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
carnea prin maşina de tocat. Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei, împreună cu morcovul tăiat cubuleţe. Lasă să se ră¬cească, după care adaugă carnea tocată şi orezul fiert separat. Amestecă bine cu verdeaţă, puţină zeamă de lămâie, sare, piper şi mentă tocată.
Alege foi de viţă tinere şi opăreşte-le. Formează apoi sărmăluţele şi aşază-le într-o cratiţă, pe pat de foi de viţă. Toarnă deasupra supa de oase şi lasă la cuptor să fiarbă. Serveşte-le apoi înfipte pe ţepuşe de frigăruie şi stropite cu zeamă de lămâie.
Sarmalute din foi de vita cu carne de miel
Pofta buna!