Sarmalute fara carne
PrinteazaSarmalute fara carne din: frunze de vita de vie, ceapa verde, rosii, sare, piper, orez, ceapa, menta, ulei.
- 1/2 kg frunze de vita de vie
- 5-6 fire de ceapa verde
- 2 rosii (date prin razatoare)
- sare
- piper
- 1 1/2 ceasca de orez
- 1 ceapa uscata
- 1 legatura de menta
- ulei
Mod de preparare:
Frunzele de viţă-de-vie le opăreşti în apă clocotită cu sare. Le scurgi şi le dai deoparte să se răcească.
Intre timp, pregăteşti umplutura: în puţin ulei sotezi ceapa împreună cu orezul, amestecând continuu. Adaugi 1 roşie şi 1 ceaşcă de apă. îndată ce orezul absoarbe apa, stingi focul şi condimentezi cu sare, piper şi menta.
Pui câte 1 linguriţă de umplutură în fiecare frunză şi apoi înveleşti. Aşezi pe fundul cratiţei câteva frunze de viţă-de-vie şi deasupra sărmăluţele în cerc. Adaugi 2 ceşti cu apă, puţin ulei şi cea de-a doua roşie. Acoperi cratiţa cu o farfurie şi fierbi sărmăluţele la foc mic, pentru 45-50 de minute.
Sarmalute fara carne
Pofta buna!