Sarmale Delicioase cu Carne de Vită – Rețetă Tradițională și Nutritivă din: carne de vita, varza murata, orez, ceapa, pasta de tomate, sare, piper, marar, cimbru, supa de legume. Sarmalele cu carne de vită reprezintă o adaptare savuroasă a tradiționalei rețete de sarmale din Europa de Est. Această variantă pune în valoare gustul bogat al […]
Sarmalute in foi de spanac
PrinteazaSarmalute in foi de spanac din: spanac, carne tocata de vita, orez, ceapa verde, suc de rosii, ulei, bors, smantana, lamaie.
- 30-40 frunze de spanac
- 1 kg carne tocată de vită
- 100 g orez
- 1 legătură de ceapă verde
- 60 ml suc de roşii
- 2 linguri cu ulei
- 150 ml borş
- 120 ml smântână
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Spală frunzele de spanac, opăreşte-le în apă clocotită, trece-le printr-un jet de apă rece şi lasă-le să se răcească.
Spală orezul în câteva ape. Toacă mărunt ceapa şi amestec-o cu orezul scurs.
Căleşte acest amestec într-o cratiţă, apoi pune şi carnea tocată. Adaugă sucul de roşii şi lasă pe foc aproximativ cinci minute.
Pune câte o lingură din acest amestec pe fiecare frunză de spanac şi rulează cu grijă, aşa cum faci sarmalele în foi de varză.
Unge o cratiţă cu ulei, pune pe fundul ei 5 foi de spanac şi aşază sarmalele rulate. Peste ele, toarnă borşul şi apă cât să le acopere.
Pune cratiţa pe foc mic şi las-o cel puţin o oră. După ce au fiert sarmalele, taie lămâia în felii şi aşaz-o peste ele.
Serveşte-le calde, cu smântână din belşug.
Pofta buna!
Sarmale Delicioase cu Carne de Vită – Rețetă Tradițională și Nutritivă
Pofta buna!