Rețetă Ușoară și Delicioasă din: morcovi, cartofi, dovlecel, ceapa, ardei grasi, usturoi, rosii, fasole, ulei de masline, cimbru, sare, piper, supa de legume, patrunjel. Ghiveciul de legume este o rețetă tradițională din bucătăria europeană, recunoscută pentru sănătatea și gustul său delicios. Acest fel de mâncare s-a dezvoltat ca o modalitate […]
Sarmalute in foi de stevie
PrinteazaSarmalute in foi de stevie din: carne tocata, stevie, ceapa verde, marar, patrunjel, orez, bulion, ulei, faina, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 kg carne tocată
- 6 legături de ștevie
- 2 legături ceapă verde
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 200 g orez
- 3 linguri bulion
- 2 linguri ulei
- 1 lingură făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
pregătește umplutura: se toacă ceapa verde și se călește puțin în ulei; se adaugă 2 linguri bulion, amestecând. frământă carnea cu ceapă, 1/2 din verdeața tocată, orez, sare și piper.
spală foile de ștevie, se taie codițele și se nivelează nervura principală.
opăresc în apă clocotită, până se înmoaie puțin, dar nu prea mult, ca să nu se rupă. scot, se lasă să se scurgă și să se răcorească.
împachetează sarmalele, se așază în cratiță, se toarnă apă cât să le acopere și se pune cratița la foc mic cca 45 min.
Între timp se prepară un sos din făină, apă, sare, piper, bulionul și verdeața tocată.
toarnă peste sarmale și se coc la cuptor 20 min.
Sarmalute in foi de stevie
Pofta buna!
Portokalopita – Reteta originala
din: oua, zahar, faina, iaurt grecesc, coaja si zeama de portocala, unt, praf de copt, sare. Portokalopita este o plăcintă tradițională grecească cu portocale, cunoscută pentru gustul său bogat și textura sa fragedă. Iată rețeta originală și informațiile nutriționale aproximative: Ingrediente: 6 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină […]
Sa-mi opresti si mie o portie de sarmalute
Nu am mai folosit pana acum foi de stevie