Sarmalute in foi de varza dulce (cruda)
PrinteazaSarmalute in foi de varza dulce (cruda) din: carne, varza, ceapa, ulei, orez, piper, sare, bors, bulion, sare.
- 1 kg carne (raport optim: 1/4 porc, 3/4 vită)
- 40-50 bucăţi foi de varză crudă
- 6 cepe
- 3-4 linguri ulei (sau unt)
- 3 linguri orez
- piper pisat
- sare
- 1 -2 căni borş
- 1- 2 linguri bulion
- sare
Mod de preparare:
Se pregătesc în acelaşi mod ca şi sărmăluţele în foi de viţă, cu menţiunea că în loc de foi de viţă se folosesc frunze de varză crudă. Acestea se opăresc bine şi sunt tăiate în bucăfi mai mici (cât pentru o sărmăluţă).
In cazul sărmăluţelor în foi de varză, la aranjarea lor în cratita în care fierb, pe fund se aşază mai întâi un strat de varză tocată fin (tăitei), asemănător cu sarmalele de varză acră. Pentru fiert, în cratita cu sarmale este de preferat să se toarne borş în loc de apă.
Pofta buna!