Sarmalute in foi verzi

Printeaza

Sarmalute in foi verzi din: carne, orez, foi de vita, ulei, marar, bors, sare, ceapa, cimbru, iaurt.

 

Ingrediente:Sarmalute in foi verzi

  • 100 g carne
  • 30 g orez
  • 10-12 foi de viţâ (stevie sau gulioare)
  • 15 g ulei
  • mărar verde
  • 1 pahar borş sau 1 lingura zeama de lâmaie
  • sare
  • 1 lingura iaurt
  • 1/2 ceapa fiarta
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Se dă carnea prin maşina de tocat împreună cu ceapa fiartă, apoi se amestecă cu orezul, puţină sare şi uleiul.

Foile verzi se spală, se curăţă şi se opăresc.

Se împarte apoi carnea în foile opărite, se formează sarmalele şi se aşază într-o crăticioară cu cimbrul şi mărarul.

Se acoperă cu apă caldă şi se fierb acoperite, la un foc încet.

In timpul fierberii se adaugă borşul fiert separat, cu care se continuă fierberea pană cand sunt bine pătrunse în interior.

Se servesc cu iaurt.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Sarmalute moldovenesti de porc si vita

Sarmalute moldovenesti de porc si vita

Sarmalute moldovenesti de porc si vita din: carne, ceapa, orez, costita, bulion, varza, suc de rosii. Ingrediente: 400 g carne tocată de porc 300 g carne tocată de vită 2 cepe 200 g orez 3 linguri bulion 1 legătură mărar 1,5 kg varză murată suc de roşii piper măcinat cimbru uscat 200 g costiţă afumată […]

Sarmalute cu praz

Sarmalute cu praz din: carne de porc, orez, praz, cimbru, ceapa, sare, piper, varza, costita. Ingrediente: 500 g carne de porc 100 g orez 1 ou piper foi de dafin amestec de legume deshidratate cimbru 2 cepe potrivite 1 fir de praz varză murată costiţă afumată şi şorici   Mod de preparare: Se taie ceapa cubuleţe, […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    FOarte bune sarmalutele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.