Sarmalute in foi de vita cu mamaliga
PrinteazaSarmalute in foi de vita cu mamaliga din: malai, lapte, frunze de vita de vie, carne tocata de vita, carne tocata de porc, marar, slanina, vin rosu, zahar, sos de rosii, ceapa.
- malai
- lapte
- 30 g frunze de vita de vie
- 300 g carne tocata de vita
- 300 g carne tocata de porc
- 1 legatura marar
- 50 g slanina
- vin rosu
- zahar
- sos de rosii
- 1 ceapa
Mod de preparare:
Căliţi în ulei ceapa şi slănina, apoi adăugaţi carnea tocată şi gătiţi la foc mic până e gata.
Când s-a răcit adăugaţi mărarul tocat mărunt. Frunzele de viţă, dacă sunt proaspete, opăriţi-le şi lăsaţi-le la răcit iar apoi, începeţi să rulaţi sarmalele cu carnea gătită.
Sarmalele făcute le puneţi la fiert în apă cu sos de roşii, la care mai puteţi pune şi două foi de dafin.
Mămăliga o fierbeţi în lapte, pentru a fi mai cremoasă şi mai dulce.
Pentru sos, recomand o dulceaţă de vin roşu care se face astfel: puneţi vinul roşu la fiert, împreună cu zahărul şi lăsaţi totul pe foc până când mai rămâne doar o treime din cantitatea iniţială.
Le aşezaţi pe o farfurie în următoarea ordine: mai întâi mămăliga, după care sarmalele peste mămăligă şi sos de vin dejur împrejur.
Sarmalute in foi de vita cu mamaliga
Pofta buna!