Sarmalute in foi de vita cu menta
PrinteazaSarmalute in foi de vita cu menta din: foi de vita, carne tocata de porc, ceapa, orez, rosii, menta, ulei, sare, piper.
- 40 foi de vita
- 500 g carne tocata de porc
- 2 cepe medii
- 1 ceasca de orez
- 1 cutie mica de rosii tocate in bulion
- 1 lingura cu menta tocata marunt
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Inabusa ceapa tocata mărunt în ulei şi puţină apă cu un praf de sare. Adaugă carnea, lasă pe foc câteva minute, piperează după gust şi dă deoparte.
Fierbe orezul pe jumătate şi amestecă-l cu compoziţia de carne. Adaugă jumătate din cantitatea de mentă şi amestecă iarăşi.
Impachetează sărmăluţele în foile de viţă opărite separat. Acoperă-le cu apă şi dă-le la cuptor, la foc potrviti, acoperite cu folie.
Dupa 20 de minute, scoate folia, adauga rosiile tocate si lasa 15 minute in cuptor. Serveste-le cu verdeata si felii de lamaie.
Sarmalute in foi de vita cu menta
Pofta buna!
O sa pun si eu menta anul asta, sa vedem ce aroma o sa-i dea