Sarmalute in foi de vita cu menta
PrinteazaO reteta delicioasa de sarmalute in foi de vita cu menta din: foi de vita, ceapa, orez, ulei de masline, menta, marar, lamai, sare si piper.
- 34 foi de vita
- 2 cepe
- 250 g orez bob rotund
- 100 ml ulei de masline
- 15 g menta
- 1 legatura de marar
- 2 lamai
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pregateste foile de vita: le oparesti intr-o cratita cu apa fierbinte, le scurgi si le lasi sa se raceasca.
Taie marunt ceapa, incinge uleiul si caleste-o un pic. Adaga orezul (spalat si bine scurs), amesteca si lasa cateva minute, pana cand orezul devine translucid.
In paralel, pune la fiert trei cani de apa. Pune 1-1/2 cani cu apa fierbinte peste orez si lasa cateva minute, pana cand se umfla un pic si apa a fost absorbita.
Adauga sare, piper si verdeturile (menta si mararul) taiate marunt. Omogenizeaza, opreste focul si lasa sa se raceasca.
Asaza pe fundul unei cratite patru frunze de vita.
Formeaza sarmalele astfel: ia cate o lingurita cu umplutura, pe care o pui pe o frunza de vita si rulezi/impachetezi. Aseaza acum sarmalutele in cratita peste foile de vita.
Deasupra lor, pune o farfurie cu fata in jos, care sa le impiedice sa se desfaca. Stoarce una din lamai peste sarmalute si adauga restul de apa.
Lasa-le sa fiarba la foc mic vreo 30 de minute.
Daca e timp, cand sunt aproape fierte, da-le la cuptor 20 de minute. Lasa sarmalutele sa se raceasca. Le servesti cu felii de lamaie.
Sarmalute in foi de vita cu menta
Pofta buna!