Sarmalute-n foi de vita – Reteta gustoasa
PrinteazaSarmalute-n foi de vita din: ceapa, ardei gras, morcovi, orez, pasta de tomate, foi de vita murate, ulei, boia dulce, sare si piper.
- 2 cepe mari
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- 1 cana orez
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura pasta de tomate
- foi de vita murate
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita boia dulce
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui foile de vita in apa pentru a se desara, dupa care le clatesti si le pui la scurs. Cureti cepele si le toci marunt.
Morcovul il dai pe razatoarea mare, iar ardeiul il toci marunt. Incingi uleiul intr-o cratita, pui legumele si le lasi pana se inmoaie putin.
Adaugi orezul spalat si scrus, pui doua cani de apa si lasi la fiert. Cand se umfla orezul, il dai sa se raceasca.
Pui usturoiul taiat marunt sau bucati, o lingura de pasta de tomate, boiaua dulce, sare si piper, dupa gust.
Asezi compozitie de orez pe foaia de vita, rulezi si introduci foile la capete.
Dupa ce termini de facut toate sarmalele, asezi frunze de vita pe fundul unei cratite, pui sarmalele una langa alta si acoperi cu frunze de vita.
Diluezi o lingura de pasta de tomate si o torni peste sarmale. Acoperi cu apa si pui la fiert pentru 40-50 de minute.
Le poti servi cu smantana, pusa direct in farfurie.
Sarmalute-n foi de vita
Pofta buna!